ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Παιδιά Hits: 729

Όλοι έχουμε ανάγκη να ακούμε έναν καλό λόγο, ειδικά όταν αυτός προέρχεται από τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας, όπως είναι οι γονείς, τα αδέρφια, ο σύζυγος, ο σύντροφος, οι φίλοι κ.λ.π.

Ωστόσο, οι φράσεις με θετικό περιεχόμενο έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, καθώς τονώνουν σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή των παιδιών, ενισχύουν το συναισθηματικό δεσμό και την επικοινωνία με τους γονείς τους και είναι απαραίτητες για να διαμορφώσει ένα παιδί έναν υγιή ψυχικό κόσμο και να εξελιχθεί σε έναν ενήλικα που θα έχει μια ισορροπημένη, ώριμη και υπεύθυνη προσωπικότητα και μια ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη ζωή.

 

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποιες είναι οι κυριότερες φράσεις και λέξεις-κλειδιά που είναι καλό να χρησιμοποιούν οι γονείς όσο πιο συχνά μπορούν, όταν απευθύνονται στα παιδιά, προκειμένου να τα βοηθήσουν να προσαρμοστούν ομαλά στον κόσμο, να αναπτύξουν ποιοτικές διαπροσωπικές σχέσεις και να είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία της ζωής τους:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάτε πως εσείς ως γονείς μπορείτε να σκεφτείτε άπειρες επιπλέον φράσεις με θετικό πρόσημο, να τις χρησιμοποιείτε ανάλογα με την περίσταση και το μοναδικό χαρακτήρα και ταπεραμέντο που διαθέτει το παιδί σας και να τις προσαρμόζετε ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο που διανύει. Λέξεις εμποτισμένες με την αγάπη, τη στοργή, την κατανόηση, τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την αφοσίωση, την άνευ όρων αποδοχή και τη φροντίδα που μόνο εσείς είστε σε θέση να προσφέρετε στα παιδιά σας.

Το πιο σημαντικό από όλα για να αποφέρουν καρπούς όλα αυτά, είναι τα λόγια να συνοδεύονται πάντα από τις αντίστοιχες πράξεις και την κατάλληλη συμπεριφορά και χειρισμούς απέναντι στα παιδιά. Όταν τα λόγια δεν εναρμονίζονται με τις πράξεις, η απογοήτευση και η ματαίωση που βιώνουν τα παιδιά τραυματίζει τον ψυχισμό τους, η εμπιστοσύνη τους κλονίζεται και το επικοινωνιακό χάσμα μεταξύ γονέων-παιδιών διογκώνεται.

Print