«Μαθήματα ζωής από τον κορωνοϊό»

«Μαθήματα ζωής από τον κορωνοϊό»

Ενήλικες Hits: 442

Ο κορωνοϊός εισέβαλε ξαφνικά στη ζωή μας και προκάλεσε ένα «τσουνάμι» αλλαγών στην καθημερινότητά μας. Από τη μια στιγμή στην άλλη η ρουτίνα μας ανατράπηκε, η κανονικότητά μας διαταράχθηκε, η ελευθερία μας περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι στόχοι που είχαμε θέσει για το νέο έτος μπήκαν αναγκαστικά σε «καραντίνα», τα όνειρα και τα σχέδιά μας για το άμεσο μέλλον τέθηκαν σε λειτουργία «αναμονής» και τα πάντα γύρω μας είναι πλέον ρευστά.

Αναμφισβήτητα, όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, είναι επώδυνη, πιεστική και ψυχοφθόρα, μας διακινεί δυσάρεστα συναισθήματα και ενεργοποιεί κυρίως αρνητικές σκέψεις, που μας μπλοκάρουν και δεν είναι εύκολο να ελέγξουμε και να διαχειριστούμε αποτελεσματικά.

Παρόλα αυτά, ο ύπουλος και αόρατος εχθρός που πήρε την ονομασία «κορωνοϊός» και που οι επιστήμονες παγκοσμίως αναζητούν εναγωνίως τα κατάλληλα μέσα, για να τον καταπολεμήσουν και να σταματήσει να μας απειλεί, με τον ερχομό του, μας ταρακούνησε και μας προβλημάτισε, μας δίδαξε πολλά πράγματα και συνεχίζει να μας παραδίδει τα ακόλουθα πολύ σημαντικά και μεγάλα μαθήματα ζωής:

Η απόσταση για λόγους ασφαλείας δε σημαίνει απομόνωση και αποκοπή από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσουμε μια ποιοτική επαφή με τους ανθρώπους που θεωρούμε σημαντικούς στη ζωή μας, ακόμη και κάτω από τέτοιου είδους δύσκολες συνθήκες.

Αυτές οι αντίξοες και ακραίες καταστάσεις που βιώνουμε εξαιτίας τους κορωνοϊού, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας και να αξιολογήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας από μια άλλη οπτική γωνία. Από κάποιους ίσως απομακρυνθούμε μόλις λήξει όλη αυτή η περιπέτεια, ενώ με άλλους ενδέχεται να έρθουμε πιο κοντά και να αναπτύξουμε μια πιο ποιοτική και συχνή επικοινωνία. Κάποια άτομα ίσως αποδειχθούν ιδιαίτερα τοξικά για εμάς και μας απογοητεύσουν, ενώ άλλα ίσως μας εκπλήξουν θετικά.

Το σίγουρο είναι πως η πανδημία χτύπησε μέσα μας πολύ δυνατά «καμπανάκια» και μας έκανε να ερμηνεύσουμε τη ζωή τελείως διαφορετικά, να ιεραρχήσουμε ξανά τις ανάγκες μας , να νοηματοδοτήσουμε εκ νέου την ύπαρξή μας και να ερμηνεύσουμε τα πάντα γύρω μας με άλλη ματιά.

Με υπομονή, ψυχραιμία, ενότητα, σύμπνοια, πίστη και αλληλεγκύη, θα κατορθώσουμε να νικήσουμε και αυτή τη μάχη, να βγάλουμε αυτό το «αγκάθι» από τη ζωή μας και να προχωρήσουμε παρακάτω, ενδυναμωμένοι, ισορροπημένοι, πιο πλούσιοι σε εμπειρίες, πιο ώριμοι, πιο υπεύθυνοι, πιο ανθρώπινοι, πιο βελτιωμένοι και πιο σοφοί.

Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη σε όλο τον κόσμο!

Print