ΟΙ ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Αναμφισβήτητα, όλοι οι γονείς επιθυμούν το καλό των παιδιών τους. Για αυτό  προσπαθούν από τη στιγμή της γέννησής τους να δημιουργήσουν έναν προστατευτικό κλοιό γύρω από τα παιδιά τους, ώστε να τα κάνουν να αισθάνονται ασφαλή και οι ίδιοι να βεβαιωθούν πως δεν κινδυνεύουν από κάποια εξωτερική απειλή. Π.χ. οι γονείς προστατεύουν το βρέφος από το κρύο και τη ζέστη.

Read more: ΟΙ ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

Αναμφισβήτητα οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν δυσκολίες. Όλα τα ζευγάρια, ακόμη και αυτά που όταν τα βλέπουμε πιστεύουμε πως έχουν την ιδανική σχέση και θεωρούμε πως είναι ευτυχισμένα, δοκιμάζονται, περνάνε κρίση σε κάποια φάση και γενικά έχουν τις καλές και τις κακές τους στιγμές.

Read more: ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

Στην εποχή μας που σχεδόν οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο, είναι φυσιολογικό να διερωτόμαστε τι είναι αυτό που κάνει  κάποια ζευγάρια να ζουν ευτυχισμένα για δεκαετίες ενώ άλλα χωρίζουν. Μήπως στα ευτυχισμένα ζευγάρια, δεν υπάρχουν καβγάδες ή λογομαχίες; Δεν δημιουργούνται δύσκολες καταστάσεις που προκαλούν αισθήματα εχθρότητας και πικρίας μεταξύ των δύο;

Read more: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Το να είναι κάποιος γονέας αποτελεί επάγγελμα και χρειάζεται ειδική κατάρτιση και εκπαίδευση; Ας δούμε παρακάτω τι είναι και πως λειτουργεί μια σχολή γονέων λοιπόν.

Read more: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στις μέρες μας λόγω των δύσκολων συνθηκών ζωής είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο η γιαγιά και ο παππούς να ζουν κοντά (στο διπλανό διαμέρισμα ή μονοκατοικία) ή πολλές φορές να συμβιώνουν ακόμη και  στο ίδιο σπίτι με την Ελληνική οικογένεια και να  παρέχουν σημαντική βοήθεια στην ανατροφή των παιδιών.

Read more: ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ