Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως όλοι, μικροί και μεγάλοι έχουμε ανάγκη την αγκαλιά, προκειμένου να αναπτυχθούμε, να επιβιώσουμε και να παραμείνουμε υγιείς. Για τα παιδιά η αγκαλιά έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία σε όλα τα αναπτυξιακά στάδια , από τη στιγμή της γέννησης έως την ενηλικίωσή τους.

Read more: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Όλοι έχουμε ανάγκη να ακούμε έναν καλό λόγο, ειδικά όταν αυτός προέρχεται από τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας, όπως είναι οι γονείς, τα αδέρφια, ο σύζυγος, ο σύντροφος, οι φίλοι κ.λ.π.

Read more: ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα παιδιά πολλές φορές είναι αρνητικά, αντιδραστικά, δε συνεργάζονται με τους ενήλικες και επιχειρούν με τις πράξεις τους να σπάσουν τα όρια και τους κανόνες που θεσπίζουν οι γονείς τους. Το αποτέλεσμα είναι πως με τη συμπεριφορά τους συχνά προκαλούν εκνευρισμό στους γονείς, οι οποίοι σε συνδυασμό και με άλλους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η κόπωση, το στρες, η οικονομική κρίση, οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι ευθύνες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα, οι συγκρούσεις με το σύντροφό τους, πάνω στο θυμό και τη συναισθηματική τους φόρτιση, μπορεί να ξεστομίσουν λόγια που δεν τα εννοούν, χωρίς να τα σκεφτούν και πολύ.

Read more: ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Ο Δεκέμβριος έφτασε και τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Η ατμόσφαιρα γύρω μας είναι εορταστική και μέσα στο πνεύμα των ημερών και μετράμε αντίστροφα για τον ερχομό του νέου έτους.

Read more: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ

«Δεν έσπασα εγώ το βάζο, το έριξε κάτω ο σκύλος», «Δεν έχασα το αυτοκινητάκι του Γιώργου, ήρθε μια μάγισσα και το εξαφάνισε», «Δε μπορώ να πάω σήμερα στο σχολείο γιατί είμαι άρρωστος και πονάει πολύ η κοιλιά μου», «Θα κοιμηθώ στο δικό σου κρεβάτι γιατί στο δωμάτιό μου κρύβεται ένας τεράστιος δράκος », «Δεν θα βγω, απλά θα πάω στο σπίτι του φίλου μου του Γιάννη για να διαβάσουμε για το διαγώνισμα»,

Read more: ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ

Page 1 of 4