Η Ζωή μου, η Υγεία μου ΕΡΤ WebTV

Playlist: 0
Watching: Marina Kontzila (29:17)
Loading Player...

Η Ζωή μου, η Υγεία μου ΕΡΤ WebTV

Playlist: 0
Watching: Marina Kontzila (02:13)
Loading Player...

Εκπομπή On Eρτ

Playlist: 0
Watching: Marina Kontzila (10:03)
Loading Player...

Oμιλία στο ist studies για τον σχολικό εκφοβισμό

Playlist: 0
Watching: sxolikos ekfovismos (06:07)
Loading Player...

«ΟΤΑΝ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να παρακολουθεί στενά τη ζωή των άλλων; Έχεις αναρωτηθεί άραγε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό ή απλά έχεις εθιστεί σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση και δεν θες να προβληματιστείς, ούτε επιθυμείς να αποτοξινωθείς από αυτή την κακιά συνήθεια; Το σίγουρο είναι πως δεν εκδηλώνεις τη συγκεκριμένη συμπεριφορά από αγάπη και γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους.

Read more ...

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Όλοι βιώνουμε αλλαγές στην πορεία της ζωής μας. Άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό. Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο και δεν παραμένει για πάντα σταθερό. Όλα μπορούν να μεταβληθούν, να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι αλλαγές μπορούν να αφορούν σε όλους τους τομείς της ζωής μας (διαπροσωπικές σχέσεις, οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον).

Read more ...

«Η ΜΑΧΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ»

«Συναίσθημα» και «λογική» είναι δύο λέξεις τόσο ισχυρές, που έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν την πορεία και την έκβαση σημαντικών καταστάσεων της ζωής μας από τη μια στιγμή στην άλλη και πολλές φορές μας δυσχεραίνουν ιδιαίτερα στο να ελέγξουμε τον εαυτό μας και να διαχειριστούμε ορθά τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Read more ...

Η ΖΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

Αναμφισβήτητα όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας ζήλεια. Η ζήλεια είναι μια ανθρώπινη αντίδραση, η οποία εκφράζεται τόσο από άνδρες, όσο και από γυναίκες και εκδηλώνεται σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις. Μπορεί λοιπόν, να εμφανιστεί μεταξύ φίλων, συντρόφων, μελών μιας οικογένειας ή συγγενικών προσώπων, συναδέλφων.

Read more ...

«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ»

Η λέξη «μοναξιά» περιέχει ένα βαρύ και αρνητικό φορτίο για τους περισσότερους από εμάς. Κανείς σχεδόν δεν επιθυμεί να τη βιώσει και όταν τη νιώθει, προσπαθεί να βρει όσο πιο σύντομα είναι εφικτό, τρόπους να αποδράσει από αυτή την κατάσταση. Ακόμη και στη σκέψη της μοναξιάς, νιώθει κάποιος τρόμο.

Read more ...

«ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ»

Υπάρχει άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο που δεν έχει κάνει ποτέ λάθη; Υπάρχει κάποιος που αποφασίζει και δρα πάντα ορθά σε όλους τους τομείς της ζωής του; Η απάντηση είναι φυσικά αρνητική, αφού τα λάθη είναι ανθρώπινα.

Read more ...

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ

Οι διακοπές είναι μια λέξη πολύ αγαπητή σε όλους που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει μαγικά τη διάθεσή μας προς το καλύτερο και να μας οδηγήσει σε ψυχική ανάταση από τη μια στιγμή στην άλλη. Ειδικά οι διακοπές κατά την περίοδο του καλοκαιριού είναι κάτι που το αναμένουμε όλη τη χρονιά με ανυπομονησία και μιλάμε, χαζεύουμε φωτογραφίες από προηγούμενα ταξίδια μας και αναπολούμε, αναζητάμε, ονειρευόμαστε, προγραμματίζουμε και κάνουμε σχέδια για αυτές, όσο πιο νωρίς είναι εφικτό.

Read more ...

Page 1 of 2